Πειρατικό πάρτυ

Πειρατικό πάρτυ: 3 δραστηριότητες για να διασκεδάσετε τα παιδιά

Το πειρατικό πάρτυ είναι ένα πολύ δημοφιλές πάρτυ για παιδιά όλων των ηλικιών. Τούρτα με το πρόσωπο πειρατή, διακόσμηση με πειρατικές σημαίες, προσκλήσεις με την πειρατική νεκροκεφαλή, πιατάκια και ποτηράκια στα χρώματα του κόκκινου και του μαύρου, καθώς και αξεσουάρ, όπως σπαθιά και μάσκες, θα βάλουν τα παιδιά στο κλίμα και θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που θα ξετρελάνει τους μικρούς σας καλεσμένους. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα τους κρατήσετε απασχολημένους σε ένα τέτοιο πάρτυ, ώστε να παίξουν με την ψυχή τους, να χαρούν, να κουραστούν και να περάσουν υπέροχες στιγμές με τους φίλους τους. Με τις παρακάτω προτάσεις!

Face painting και στολές

Οι περισσότεροι ανιματέρ αναλαμβάνουν να βάψουν τα παιδιά στο πρόσωπο με διάφορα χρώματα, ώστε να τα βάλουν στο πετσί του ρόλου. Έτσι, μπορούν να ζωγραφίσουν μουστάκια και γένια καθώς και την πειρατική μάσκα, για να δημιουργήσουν στο πάρτυ μικρούς πειρατές. Μπορείτε, επίσης, να προμηθεύσετε τα παιδιά με αξεσουάρ, όπως καπέλα, μπαντάνες, ξίφη και πιστόλια, ώστε να νιώσουν πραγματικοί πειρατές με σάρκα και οστά. Ύστερα, μπορείτε να τα φωτογραφίσετε, ώστε να έχουν αξέχαστα αναμνηστικά από το πειρατικό πάρτυ.
Πειρατικό face painting

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ VIDEO

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

Αν το πάρτυ θα γίνει σε κάποιον ανοιχτό χώρο, τότε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού είναι μια πολύ καλή ιδέα για άφθονο παιχνίδι και δράση. Οι ανιματέρ θα διαμορφώσουν το πεδίο, θα χωρίσουν τα παιδιά σε δύο ομάδες και θα οργανώσουν διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να τα κρατήσουν απασχολημένα για ώρες. Θεματικά παιχνίδια, παιχνίδια επιδεξιότητας, ταχύτητας και σκέψης, αλλά και γρίφοι θα εξάψουν το ενδιαφέρον των μικρών σας καλεσμένων, θα αναπτύξουν την ομαδικότητά τους και θα τους δώσουν την ευκαιρία να μεγαλουργήσουν εκεί που κάθε παιδί έχει ιδιαίτερες ικανότητες χάρη στη μεγάλη ποικιλία των δραστηριοτήτων. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερο θέμα για κυνήγι χαμένου θησαυρού από το πειρατικό, όπου διάφοροι πειρατές ψάχνουν σε ένα εξωτικό νησί να βρουν ένα θησαυρό, τον οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να βρει.

Χάρτης χαμένου θησαυρού

Πινιάτα

Η πινιάτα είναι μια δραστηριότητα γεμάτη εκπλήξεις για το τέλος του πάρτυ. Είναι δημοφιλής σε όλα τα παιδικά πάρτυ, όμως ειδικά στο πειρατικό πάρτυ, στο οποίο όλοι ψάχνουν για το θησαυρό, μπορεί να παίξει πράγματι το ρόλο του θησαυρού. Μια πινιάτα σε πειρατικά σχέδια, όπως σεντούκι, πειρατής, νεκροκεφαλή ή πειρατικό καπέλο, θα βρίσκεται στο τέλος των γρίφων που με τη λύση τους οδήγησαν στο θησαυρό και θα ανταμείψει τα παιδιά για τις προσπάθειές τους. Έτσι, δεν θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Όλοι θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν και να σπάσουν την πινιάτα, ώστε να πάρουν όσα όμορφα πραγματάκια έχει να τους προσφέρει. Καραμέλες, ζαχαρωτά, παιχνιδάκια, μικρά σπαθιά και σοκολατάκια σε σχήμα χρυσών νομισμάτων θα ξεχυθούν στο πάτωμα, όταν η πινιάτα ανοίξει και θα αποτελέσουν το καλύτερο τέλος για ένα πάρτυ που θα μείνει σε όλα τα παιδιά χαραγμένο στη μνήμη τους.

Πειρατική πινιάτα

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Blog, Για αγόρια, Για κορίτσια