παρτυ εργοταξιο

Θεματικό πάρτυ εργοτάξιο: πώς θα υλοποιήσετε αυτή την πρωτότυπη ιδέα για αγόρια

Ψάχνετε μια πραγματικά ιδιαίτερη ιδέα για παιδικό πάρτυ αγοριών; Έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες ιδέες με τους σούπερ ήρωες, τα αυτοκίνητα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ; Τότε, μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό και να αξιοποιήσετε τη φύση των αγοριών που παραδοσιακά τους αρέσει οτιδήποτε έχει σχέση με εργαλεία και κατασκευές. Να δημιουργήσετε ένα μικρό εργοτάξιο στο σπίτι σας ή ακόμα καλύτερα στον κήπο σας και να αφήσετε τους καλεσμένους σας να νιώσουν στο στοιχείο τους και για λίγη ώρα να μετατραπούν σε μηχανικούς. Ας δούμε παρακάτω πώς μπορείτε να υλοποιήσετε αυτή την ιδέα χωρίς μεγάλο κόστος, εύκολα και απλά.

Οι μικροί μάστορες

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε τους μικρούς σας καλεσμένους να αισθανθούν μάστορες και να μπουν στο πετσί του ρόλου αμέσως. Για να το πετύχετε αυτό, δώστε τους κίτρινα καπέλα μάστορα και μηχανικού και την στολή που προειδοποιεί ότι κάποιος εργάζεται σε εργοτάξιο. Έτσι, θα μπορούν να παίξουν άφοβα χωρίς να φοβούνται ότι θα λερωθούν.

πλαστικο καπελο μαστορα

Κώνοι

Βάλτε κώνους παντού, ώστε να δίνετε την αίσθηση του εργοταξίου στο χώρου. Οι κώνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διάφορα άλλα είδη πάρτυ, όπως στις γιρλάντες, την πινιάτα, τα κεράκια και τα καπέλα. Χάρτινοι ή πλαστικοί θα σας κοστίσουν ελάχιστα αλλά θα κάνουν αμέσως τη διαφορά.

πλαστικοι κωνοι

Χρώματα διακόσμησης

Γενικά, λόγω των κώνων και των καπέλων τα χρώματα της διακόσμησης του πάρτυ πρέπει να είναι πορτοκαλί και κίτρινα. Χαρτοπετσέτες, ποτήρια, καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα, πιάτα, τραπεζομάντηλα, σουπλά, κεράκια και όλα τα είδη πάρτυ θα είναι σε αυτούς τους τόνους, ώστε να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα που θέλετε. Μπορείτε, επιπλέον, να παίξετε με το μαύρο και το καφέ που επίσης ταιριάζουν.

διακοσμηση

Εργαλεία

Εργοτάξιο χωρίς εργαλεία δεν γίνεται, οπότε προσπαθήστε να τα βάλετε παντού. Μπορείτε φυσικά να έχετε κάποια πλαστικά (προσοχή! ελαφριά) εργαλεία, ώστε να παίζουν τα παιδιά, όμως μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για το πάρτυ είναι να φτιάξετε μπισκότα, κέικ και σάντουιτς σε σχήμα εργαλείων, όπως πριόνι, σφυρί, τανάλια και γερμανικό κλειδί, ή οχημάτων, όπως μπουλντόζα, μπετονιέρα και φορτηγό. Η τούρτα μπορεί επίσης να φτιαχτεί με ζαχαρόπαστα σε κάποιο τέτοιο μοτίβο.

εργαλεια

Μπουλντόζα

Η μπουλντόζα είναι γενικά ένα θέμα που λατρεύουν όλα τα αγόρια, οπότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε λίγο παραπάνω στο πάρτυ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε προσκλήσεις με μπουλντόζα, ενώ μια καλή ιδέα είναι να την εντάξετε στα δωράκια που θα δίνετε στο τέλος του πάρτυ στους καλεσμένους σας. Τετράδια με μπουλντόζα, χάρακες, γόμες, μολύβια ή απλώς μικρά πλαστικά παιχνιδάκια σε αυτό το σχήμα θα ενθουσιάσουν τους φίλους του γιου σας και θα αποτελέσουν τα καλύτερα αναμνηστικά του πάρτυ.

μπουλντοζα

Δραστηριότητες

Αν κάνετε το πάρτυ σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να διοργανώσετε διάφορες δραστηριότητες, για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά, όπως κυνηγητό ανάμεσα στους κώνους ή κατασκευές στο χώμα. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε για τον εσωτερικό χώρο μπορείτε να δώσετε στα παιδιά παιχνίδια με κατασκευές, όπως LEGO ή παιχνίδια συναρμολόγησης.

δραστηριοτητες παρτυ εργοταξιο

Blog, Για αγόρια